Vad är marknadsföring?

Det finns många olika definitioner på marknadsföring. För mig är marknadsföring - alla aktiviteter i företaget vars syfte är att sälja mer. Om du tolkar detta korrekt blir ju alla medarbetare i ditt företag marknadsförare.

Marknadsföringens problematik kan beskrivas som - den första fågeln får den fetaste masken men den andra musen tar osten.

Det innebär att du får fundera över om det är viktigt att vara först på marknaden eller om det är smartare att vara nummer två.

Vilken sorts marknadsföring ska vi undvika?

Att synas är viktigt - syns du finns du. All marknadsföring sägs vara bra marknadsföring; en sanning med viss modifikation.

Du ska naturligtvis undvika oetisk marknadsföring och annan marknadsföring som strider mot sunt förnuft och befintliga lagar. Du ska då bl a undvika att synas i sammang med,

  • Alkohol.
  • Barnarbete.

  • Sex.
  • Rökning.

  • Svart arbetskraft.
  • Diskriminering.

Vad är ditt bästa tips för att få en så bra design som möjligt?

Se dig omkring och hitta källor till inspiration. Tag det bästa från dessa källor och gör till din egen design.

Var kan jag marknadsföra mig?

Det beror helt på din affärsidé. Men generellt är det billigast om du kan använda sociala medier för att synas. Det räcker inte att bara skapa en grupp på någon arena utan du måste vara aktiv och kreativ. Dina kunder vill bli underhållna.

Om du är duktig på att skriva/fotografera finns stora möjligheter att få in trevliga reportage i olika tidningar och tidskrifter.

Olika mässor är ett enkelt sätt att synas på, men du måste förbereda dig på ett smart sätt. Dina kunder måste ju ta sig till mässan, annars får du försöka sälja till besökare som inte ingår i din målgrupp.

 

Läs mer om marknadsföring på biz4you.se

 

Läs mer! marknadsföring - marknadsföring »

Måste vi göra en marknadsundersökning?

Oftast är det viktigt med en marknadsundersökning, men ibland behöver du inte göra det. Om du har en idé som du "vet" att kunder kommer vara intresserad av, är det förlorad tid. När iPhone kom och någon senare ville sälja fordral till din iPhone. Klockrent, alla "visste" att behovet fanns.

Dock anser jag att du ska undersöka din marknad med en enklare undersökning. Du kan göra en enkät som varje medarbetare går ut på olika ställen med.

Om du är ett företag med 5 medarbetare kan du lätt fråga 50 personer var. Det blir 250 svar att samla in, strukturera, bearbeta och analysera.

Tänk på att många som besvarar din enkät svarar med hjärtat och kanske inte blir din kund senare. Det gäller att verkligen tänka till i din analys.

Vad är GetUp!?

En mötesplats för unga entreprenörer med träffar 1 gång per månad ii Helsingborg. En plats att synas och mötas på. Deras schema ser ut så här.

10.30 - mingel med gratis frukost
11.15 - föreläsning
12.10 - utlottning

Har framgångsrika företag bra marknadsföring?

Ja, det är faktiskt så enkelt. Framgångsrika unga entreprenörer finner intressanta och effektiva vägar att synas på.

De är även mycket duktiga att skapa viktiga möten som genererar större nätverk, försäljning och merförsäljning.

 
 
starta upp UF »
 

affärsidé »

affärsplan »

avveckling »

bokföring »
bolagspärm »
budgetering »
ekonomi »
e-max »
företagsrapport »
försäljning »
forzamässan »
framtiden »
grafisk manual »
gruppen »
individen »
julmässan »
kunder »
leverantörer »
logotyp »
mål »
« marknadsföring
mentorskap »
mission »
monter »
mässor »
möten »
nationella mässan »
organisation »
prissättning »
produkter »
projektarbete »
regionala mässan »
riskkapital »
rådgivare »
skatter »
tävlingar »
vision »
webbplats »
årsredovisning »